Search
Close this search box.

 6o Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ψωμιού

Η δημιουργία και ο σκοπός

Το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ψωμιού αγκαλιάζει τους νέους αρτοποιούς και αναδεικνύει κάθε φορά την Εθνική Ομάδα Αρτοποιίας, η οποία αποτελείται από εξαιρετικά στελέχη αρτοποιών από όλη τη χώρα προβάλλοντας με συνέχεια και συνέπεια, ένα από τα πιο αρχαία γαστρονομικά δείγματα του πολιτισμού της Ελλάδας, τον παραδοσιακό φούρνο και τα αρτοσκευάσματά του.

Είναι μια πρωτοβουλία που ξεκίνησε το 2010 από την κ. Παρθένα Παστραφίδου, δημιουργό του πρωταθλήματος και της Ελληνικής Εθνικής Ομάδας Αρτοποιίας, η οποία οραματίστηκε αυτό το πρωτόγνωρο πρωτάθλημα για τα ελληνικά δεδομένα. Παρουσιάζεται στο πλαίσιο της Έκθεσης Αrtozyma, ανά διετία, με την υποστήριξη της Ομοσπονδίας Αρτοποιών Ελλάδος και το Σωματείο Αρτοποιών Θεσσαλονίκης.

Απώτερος σκοπός αυτής της οργάνωσης είναι να δημιουργηθεί μια διαχρονική Τράπεζα Πληροφοριών, ένα σημείο αναφοράς και γνώσης για το ευρύ κοινό, ως κομβικό σημείο επικοινωνίας και μάθησης για “μικρούς”, “μεγάλους”, αλλά και μελλοντικούς αρτοποιούς, προμηθευτές και εμπόρους του κλάδου.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ ΨΩΜΙΟΥ


Σάββατο 24 Φεβρουαρίου

10.00 - 16.00

Διαγωνίζονται οι ομάδες Αθήνας, Καστοριάς και Γαλατσίου στις κατηγορίες: Ψωμί, Γλυκά Αλεύρου και Καλλιτεχνικό Ζυμάρι

16.30 - 17.30

Παρουσίαση Προϊόντων και Αξιολόγηση των ομάδων από την Κριτική Επιτροπή

17.30 - 19.00

Προετοιμασία των τριών επόμενων ομάδων Κρήτης, Μικτής Ελλάδας, Βόρειας Ελλάδας


Κυριακή 25 Φεβρουαρίου

10.00 - 16.00

Διαγωνίζονται τρεις ομάδες Κρήτης, Μικτής Ελλάδας, Βόρειας Ελλάδας στις κατηγορίες: Ψωμί, Γλυκά Αλεύρου και Καλλιτεχνικό Ζυμάρι

16.30 - 17.30

Παρουσίαση Προϊόντων και Αξιολόγηση των ομάδων από την Κριτική Επιτροπή

Δευτέρα 26 Φεβρουαρίου

11.00 - 13.00

Συγκέντρωση όλων των ομάδων (Αθήνας, Καστοριάς, Γαλατσίου, Κρήτης, Μικτής Ελλάδας και Βόρειας Ελλάδας) στον χώρο του πρωταθλήματος. Ανοιχτή συζήτηση με τις ομάδες και το κοινό και ενημέρωση για την Διαγωνιστική Αρτοποιία από τον Προπονητή (coach) της Εθνικής Ελληνικής Ομάδας Αρτοποιίας, κ. Παναγιώτη Καλιώτη.

15.00 - 17.30

Ανακοίνωση των νικητών. Απονομή μεταλλίων και βράβευση των ομάδων

Μια επιτυχία με διεθνείς προεκτάσεις…

Η σημερινή Εθνική Ομάδα Αρτοποιίας κατάφερε να εκπροσωπήσει τη χώρα μας στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ψωμιού (Cοupe du Monde de la Boulangerie) που πραγματοποιήθηκε 21-23/1/2024 στο Παρίσι παίρνοντας την 7η θέση. Στους τελικούς της Παγκόσμιας διοργάνωσης, η οποία είναι η μεγαλύτερη που πραγματοποιείται στον χώρο της Αρτοποιίας, συμμετείχαν συνολικά 12 χώρες από όλη την υφήλιο (Ελλάδα, Γαλλία, Γερμανία, Χιλή, Γκάνα, Κίνα, Ακτή Ελεφαντοστού, Ιαπωνία, Μαδαγασκάρη, Μεξικό, Μαρόκο, Νότια Κορέα). Η συμμετοχή της Ελλάδας στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, έγινε με τη “χρυσή” χορηγία της LESAFFRE HELLAS, της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και τη διοργάνωση της Έκθεσης Artozyma της ΔΕΘ-HELEXPO.

Οργάνωση
Gruppo FL
Επικοινωνία
e. greekbreadcup@gmail.com
t. 6940898814

Pavilion 1 - Section B1

Section

Διαστάσεις

Κόστος

B1

4m X 5m

2.000 Eur

Pavilion 15 - Section B1 & B2 & B3

Section

Διαστάσεις

Κόστος

B1

4m X 5m

2.000 Eur

B2

4m X 5m

2.000 Eur

B3

8m X 10m

3.500 Eur

B1 + B2 +B3

8m X 10m

4.500 Eur

Pavilion 1 - Section C1

Section

Διαστάσεις

Κόστος

C1

14m X 5m

2.000 Eur

Pavilion 15 - Section C1 & C2

Section

Διαστάσεις

Κόστος

C1

4m X 5m

2.000 Eur

C2

4m X 5m

2.000 Eur

C1 & C2

8m X 10m

3.500 Eur

Pavilion 15 - Section A1 & A2

Section

Διαστάσεις

Κόστος

A1

4m X 5m

2.000 Eur

A2

4m X 5m

2.000 Eur

A1 & A2

8m X 10m

3.500 Eur

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ

Θέλετε να γίνετε εκθέτης;

Ελάτε να συζητήσουμε μαζί την παρουσία σας στην έκθεση

Artozyma!